BEZ WODY

Luśka

"Bez wody"

Za przyciemnioną szybą,
Tam, po drugiej stronie,
Chodzi Smutek pogrążony.
Płacze, szepcąc do Zazdrości...

Utopnieni w szklance wody,
Sił na życie nam nie starcza,
Trudno rzec "do widzenia"
I wyjść na jasny korytarz..

Widząc bliskie sercu twarze,
A tak dalekie dla rozumu,
Słysząc krzyki tłumu myśli,
Drążąc ścieżki zbyt pospolite,
Wkoło siebie krąg zamykamy.
Oceń ten tekst
Luśka
Luśka
Wiersz · 9 maja 2007
anonim
  • estel
    odnoszę wrażenie, że każdy wers żyje swoim życiem nie zwracając uwagi na otoczenie. Niby o wszystkim a jakby o niczym.

    · Zgłoś · 17 lat temu