pożyczanka

Hekate

POŻYCZANKA

siedzi na dywanie
i układa z puzzli widok
na szczyt

bezbarwna zapełnia swój bezkształt
skałą strumieniem kosodrzewiną
a mnie zabiera nos
i wszystkie zapachy

gdy prześcignie kozicę
znajdzie inny cel

tylko w lewym górnym rogu
puste miejsce puzzel
z podwójnym brzegiem

kawałek nieba zaciskam w dłoni
nie znajdzie
Oceń ten tekst
Hekate
Hekate
Wiersz · 9 maja 2007
anonim
  • Hekate
    Nie oddam, ha! ;)
    Ale swoją drogą ten wiersz jest straszliwie nie-mojszy, sama nie wiem co mnie natchnęło, chyba umyślnie zlapidaryzowane wkurzenie ;)

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • ew
    oddaj ten kawałek nieba , hekate , kawałów Ci sie zachciało , no !
    Fajnie zabrzmiało układanie widoku na szczyt

    · Zgłoś · 17 lat temu