anioły

slh

anioły są młode i mają różową skórę
pachnącą lawendą
tożsamości czerwcem
zawsze wracają na czas

efektem marmurowej fasady
w ich twarzach
subtelna forma szaleństwa
najprzytomniejsza

od ich widoku można poczuć
się niewidzialnym
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 4 głosy
slh
slh
Wiersz · 11 maja 2007
anonim
  • Hekate
    Ano zielone i w Bieszczadach (nuci pod nosem zarażona przez ew)
    I chyba takie tylko anioły jestem w stanie przyjąć do wiadomości, jako że motyw ten drażni mnie niewymownie.
    Chociaż... druga strofa jest przewrotna. Z baroku wpadamy w średniowieczny obłęd. Podoba mi się "efekt marmurowej fasady" i "subtelna forma szaleństwa" - dobry kontrast!

    Intrygująca gra tradycja - klikam w "wartościowe".

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • nena kwietniowa
    mmm.... podoba mi sie

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • ew
    anioły są wiecznie zielone , zwłaszcza te w Bieszczadach .

    · Zgłoś · 17 lat temu