Ano zielone i w Bieszczadach (nuci pod nosem zarażona przez ew)
I chyba takie tylko anioły jestem w stanie przyjąć do wiadomości, jako że motyw ten drażni mnie niewymownie.
Chociaż... druga strofa jest przewrotna. Z baroku wpadamy w średniowieczny obłęd. Podoba mi się "efekt marmurowej fasady" i "subtelna forma szaleństwa" - dobry kontrast!
Intrygująca gra tradycja - klikam w "wartościowe".
I chyba takie tylko anioły jestem w stanie przyjąć do wiadomości, jako że motyw ten drażni mnie niewymownie.
Chociaż... druga strofa jest przewrotna. Z baroku wpadamy w średniowieczny obłęd. Podoba mi się "efekt marmurowej fasady" i "subtelna forma szaleństwa" - dobry kontrast!
Intrygująca gra tradycja - klikam w "wartościowe".