anioł

gravity-of-love

Najsmutniejszy z aniołów
spoglądał
na nagość wylewającą się
z łoża grzechu
Nie pierwszy raz
kochankowie martwej miłości
zanosili swe prośby
pod ołtarze
niewłaściwego Boga
Mroczne instynkty
obezwładniały
szczęśliwie niezakochanych
Nie ostatni raz...
gravity-of-love
gravity-of-love
Wiersz · 12 maja 2007
anonim
  • ew
    taa ..
    "kochankowie martwej miłości
    zanosili swe prośby
    pod ołtarze
    niewłaściwego Boga "

    podoba mi się Twoje pisanie

    · Zgłoś · 17 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Cytat za Ew..................Serdecznie Pozdrawiam!

    · Zgłoś · 17 lat
  • nena kwietniowa
    Niezłe. naprawdę niezlo "szczesliwie niezakochani"

    · Zgłoś · 17 lat
  • Hekate
    Moim zdaniem tekst słaby, patosem śmierdzi na pięć kilometrów, motyw ograny i brak intrygującej puenty.
    Do tego technika kuleje.

    Prawda, ołtarz niewłaściwego Boga nawet wybrzmiewa, ale za jedno ciekawe określenie pozytywnej noty być nie może. Klikam w "słaby"

    · Zgłoś · 17 lat