już niemodne
medaliony z fotografiami wszystkich wiosen
remis w walce
rutyna - wyblakłe tapety w strzępach
bo pod spodem szaro bo
niekolorowo strasznie
fatalnie, fatalnie
nie w smak panience
blado wypadł absolut w wiktoriańskim wystroju
raz, dwa !
zmiana obrazu
schizma
esteci w dwuszeregu
chromatyczna inkwizycja
pijanych form na stos
w noc gęstą gwiazd gaszonych
spadaniem bezszelestnym
rzeź totalna
slh
Wiersz
·
13 maja 2007
-
ewpodoba mi się rozpędzenie wiersza , porywa w miarę czytania kolejnych wersów , serwujesz coraz mocniejszy obraz aż do rzezi totalnej . Mocne :)