Czuję zimny dotyk Twego
krzyża kamiennego
Mrok moje łzy zakrywa
Dreszcz rozpaczy łąki ożywia
Zapalam ogień pamięci
Czuję, że wszystko się kręci...
Nagle blask oślepiający
Taniec białych szat
Ja w tlumie tym wypatruje Cię
Widzę... schodzisz w bieli
Splot dłoni...
i wchodzimy , pniemy w górę
na zawsze szczęsliwi,
Brzedęk szkła
kropla krwi