impresso-ekspresso earl grey

quirkly

Widzisz? to ona tam się czai
Twoja przyszła przyszłość
na dnie szklanki z herbatą-

nie szukaj gwiazd bo pouciekały
na drugą stronę po linii horyzontu.

lepiej spójrz na dno filiżanki

patrzy na ciebie twoim zamglonym wzrokiem
niebiesko herbaciano
chabrowo nagietkowo
ciepło. jesiennie
uśmiechnij sie do niej
tak ładnie, siarczyście
i chodźmy do dnia szukać poezji i szczęścia
trzeba zdrapać z nieba blady plasterek księżyca.
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 4 głosy
quirkly
quirkly
Wiersz · 15 maja 2007
anonim
  • ew
    od uśmiechnięcia siarczystego aż po ostatnie słowo , uciekanie gwiazd również mnie zatrzymało , tylko ten tytuł zagramaniczny nie bardzo mi leży :)

    · Zgłoś · 17 lat temu