Literatura

impresso-ekspresso earl grey (wiersz)

quirkly

Widzisz? to ona tam się czai
Twoja przyszła przyszłość
na dnie szklanki z herbatą-

nie szukaj gwiazd bo pouciekały
na drugą stronę po linii horyzontu.

lepiej spójrz na dno filiżanki

patrzy na ciebie twoim zamglonym wzrokiem
niebiesko herbaciano
chabrowo nagietkowo
ciepło. jesiennie
uśmiechnij sie do niej
tak ładnie, siarczyście
i chodźmy do dnia szukać poezji i szczęścia
trzeba zdrapać z nieba blady plasterek księżyca.

niczego sobie 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 5 czerwca 2007, 04:48
od uśmiechnięcia siarczystego aż po ostatnie słowo , uciekanie gwiazd również mnie zatrzymało , tylko ten tytuł zagramaniczny nie bardzo mi leży :)
przysłano: 15 maja 2007 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca