Literatura

Smoki (wiersz)

Martyna

Mi sie baardzo podoba!!! :)..................literówki
Smoki to zwierzęta pełne gracji,
są mistrzami powietrznych akrobacji.
Ich łuski lśnią jak klejnoty,
nie biak im żadnej cnoty.

Smoki są mądrzejsze od każdego z nas,
wiedzą co szepcze rzeka i dlaczego szumi las.
Łączą się z jeżdżcami na całe życie,
dając mu siły i moce obficie.

Eragon i Saphira-para doskonała,
przed Galbatorixem Vardenow ocala.
Choć jeszcze się musza dużo nauczyć,
to całej Alagaesii już mogą służyc.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
martyna
martyna 22 marca 2010, 20:58
Eragon? Świetna książka !
Twój wiersz?

Pozdrawiam.
przysłano: 1 czerwca 2007 (historia)

Inne teksty autora

Smoki
Martyna

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca