Literatura

Beata-Janusz Laskowski (wiersz)

Mateusz Tabaka

piosenka
Beata - Janusz Laskowski

tekst utworu chwyty utworu brak tabulatury

a d
Siedem dziewcząt z Albatrosa — tyś jedyna.

G CE
Dziś pozostał mi po tobie smutek, żal.

a d
Miałaś wtedy siedemnaście lat, dziewczyno, acha,

G CE
W Augustowie pierwszy raz ujrzałem cię.

a d
A na imię miałaś właśnie Beata,

G CE
Piękne imię, musisz przyznać, miła ma.

a d
Zabierałem cię co dzień na fregatę,

G CE
Byś miłością swoją upajała mnie.

a d
Minął dzionek, słońce zaszło za jeziorem

G CE
I fregaty kontur ukrył się za mgłą.

a d
Na fregacie byliśmy znowu sami, acha,

G CE
A na brzegu ktoś nucił piosnkę tą.

Już od dawna ciebie nie widziałem.
Tak mi smutno jest bez ciebie, tak mi źle,
Lecz myślę, że kiedyś się spotkamy, acha
W Augustowie, tam w nadneckie białe dnie.
Te wspomnienia w mej pamięci pozostaną
I na zawsze schowam w sercu je,
Bo jestem, Beatko, zakochany, acha,
Pragnę z Tobą jeszcze spotkać się.
Bo jestem, Beatko, zakochany, acha,
Pragnę z tobą jeszcze spotkać się.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 8 czerwca 2007 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca