Sen

Pan S

Co się stanie
Gdy przestaniesz czuć
Jeżeli czułaś

Czy woda zmieni kolor
Na smutno-łzawy

Powiedz
Co się stanie
Gdy odejdziesz
Jeżeli byłaś

Wierz mi
Nurtuje mnie to pytanie

Czy świat tak wielki będzie wtedy światem
Czy morze wzburzone będzie również morzem
Czy wszystko będzie zgoła takie samo

Powiedz proszę
Czy już po śnie
Czy już jest
Rano

I nie bądź zła
Że pytaniem gonię pytanie

I zanim odpowiesz

Wiedz
Że się boję
Że sen się spełni

Że tak się stanie
Pan S
Pan S
Wiersz · 10 czerwca 2007
anonim
  • Kasia
    za duzo paplaniny, za malo tresci.

    · Zgłoś · 17 lat
  • Pan S
    Hm... A mi sie wydawalo ze jest tu duzo tresci. Moze sie ukryla?

    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 17 lat
  • estel
    ktoś mi kiedyś powiedział apropo snu: "w końcu to sen więc narzuca to pewną formę". niech i tu tak będzie, tekst nie jest zwyczajny a o to przecież chodzi, żeby nie był. według mnie końcówka zdecydowanie lepsza niż początek, ale ja sobie potrafię treść wydobyć.
    pozdrawiam

    · Zgłoś · 17 lat
  • estel
    aha, popraw proszę literówkę w ostatnim wersie.

    · Zgłoś · 17 lat
  • Pan S
    Tak widze, tylko nie moge wpasc gdzie sie tutaj edytuje teksty :)

    · Zgłoś · 17 lat
  • estel
    a. zapomniałam, że szanowne kierownictwo wyłączyło opcję edytowniczą.
    to ja poprawię. :)

    · Zgłoś · 17 lat