Mała dziewczynko w sukieneczce
Barwnej jak anielski uśmiech
Pytasz się mnie co to miłość
Choć jestem duży
Choć tyle wiem
To nie powiem dokładnie
Nie smuć się
Zobacz
Widzisz te uśmiechnięte bratki
Co z radością chylą się ku Tobie?
Tak
Kocham je!
A tą krówkę w kropki bordo
Co tak śmiesznie trawę je?
Tak
Kocham ją!
A słoneczko
Co promykiem twarz Ci gładzi?
I słońce kocham!
Widzisz
Jeśli ktoś
Będzie dla Ciebie
Bratkiem
Krówką
I słoneczkiem
To poznasz co to miłość
pozdrawiam
O to chodzilo by bylo banalne, żeby dziewczynka zrozumiała choć trochę :)