Chciałbym być 1...

Mariusz Morkowski

Chciałbym być poetą pisać piękne wiersze
Chciałbym być muzykiem grać ci swe piosenki
Chciałbym być malarzem i uwiecznić na płótnie tak jak Leonardo boską Mone Lize
Chciałbym lecz nieumiem być jak Pan Mickiewicz pisać ci poematy jak on swe do Laury
I cóż mi z tych wierszyków ,tych piosnek i tych płócien marnych
Skoro moge iść i powiedzieć ci to samemu co do ciebie czuje
Kocham cię i tylko to ci za te wszystkie dzieła wzamian oferuje
Mariusz Morkowski
Mariusz Morkowski
Wiersz · 20 czerwca 2007
anonim