pani Waleria
dzwonisz do mnie Walerio późną nocą ospale
słowa cedząc przez przebrzmiałe nuty zaciśniętych
ust śliniąc palce czytam książkę pisaną alfabetem Braila
To nie Petrarka przelatuje wiosennym meteorem a znaczenia
zupełnie się wypaliły
Przekonaj mnie Walerio że śmierć to tylko
przełamanie swej niemocy , powiedz
że cenisz Ginsberga , a wtedy zakrzywimy przestrzeń
znacząco zbliżając sie do siebie i pozbawiając limesów
Dzwonisz do mnie Walerio a przecież
ta noc zupełnie nie nadaje się do pisania
wierszy , a słowa pokryte są laką z macicy perłowej
skorupą
solidniejszą od żelbetonu.
http://www.digart.pl/praca/1785763/Pani_Waleria.html
Anathema62 2007
a masz więcej takich? do pozachwycania? :)
przełamanie swej niemocy"....
Patrząc z drugiej strony lustra....
jak zawsze pod wrażeniem
cieszę się ,że jesteś !!