pani Waleria

Marek Dunat

pani Waleria


dzwonisz do mnie Walerio późną nocą ospale
słowa cedząc przez przebrzmiałe nuty zaciśniętych
ust śliniąc palce czytam książkę pisaną alfabetem Braila

To nie Petrarka przelatuje wiosennym meteorem a znaczenia
zupełnie się wypaliły

Przekonaj mnie Walerio że śmierć to tylko
przełamanie swej niemocy , powiedz
że cenisz Ginsberga , a wtedy zakrzywimy przestrzeń
znacząco zbliżając sie do siebie i pozbawiając limesów

Dzwonisz do mnie Walerio a przecież
ta noc zupełnie nie nadaje się do pisania
wierszy , a słowa pokryte są laką z macicy perłowej
skorupą
solidniejszą od żelbetonu.

 

 

http://www.digart.pl/praca/1785763/Pani_Waleria.html

 

 

Anathema62 2007

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 10 głosów
Marek Dunat
Marek Dunat
Wiersz · 20 czerwca 2007
anonim
  • Marek Dunat
    dzięki . poczekamy, zobaczymy jak wyjdzie.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Keront
    Gratuluję Marku! Dziś usłyszałem :). Sam wiesz o co chodzi, prawda?

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    serce mi mówi cyfrę co nad poziomy . nie jest to żadne czterdzieści i cztery :) a jest to ... 41 !!!! witaj !!
    cieszę się ,że jesteś !!

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • anonim
    ripvanwinkle
    już Ty tam dobrze wiesz Marku

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Marek Dunat
    a ktoś Ty Robaczku ?? :)

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • anonim
    ripvanwinkle
    witam i pozdrawiam
    jak zawsze pod wrażeniem

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Trynity34
    .."Przekonaj mnie Walerio że śmierć to tylko
    przełamanie swej niemocy"....



    Patrząc z drugiej strony lustra....

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Mieszko Ożarowski
    Ej, Lolku... To ja Go tutaj ściągnąłem :P

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Marek Dunat
    takoż :) a powiadają jeszcze ,że i na skołatane mysli . i na niemoc w lędźwiach , gdy potrzeć skutkuje. pozdrawiam i dzieki za odwiedziny .

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    Domcia
    ta macica perłowa to ponoc dobra na blizny i rozstępy:)...

    · Zgłoś · 17 lat temu
Wszystkie komentarze