|
zostań kochankiem płomienia
o purpurowo błękitnych oczach
i wiatrem gwiazdy siej
w rytmie roztańczonych rzęs
gołębi trzepot w popiół zmieniaj
bestia wciąż głodne ma oczy
rosy pragnie w objęciu dnia
jeszcze więc tylko chwilę trwaj
nieruchomo by nieświadomie nie rozmyć
barw sennego marzenia
w zaułkach bezkresnej niepogody
falą wzbieraj i w pół łam wśród skał
i wież dumnie wystawionych na szkwał
omdlewaj w dywan czerwonych włosów
aż zgaśnie żar przynosząc kojący spokój
ale jest wiersz, na pewno.
Pozdrawiam :)