ubezwładniony krok w przód
następny - pewniejszy w bok
kradniesz mnie
pachniesz moim strachem
czuję każde niewypowiedziane
słowo
weź mnie uśmiechem
weź mnie do swojego snu
niechaj w nim krążę
zatańczmy kolorując
wspólną tęczę
stojąc na ciemnej ziemi
proszę, nie mów nic.
Prawdopodobnie gdyby melodia, to człowiek nie zwróciłby uwagi na tekst.
A tak to niestety zwraca.
Powielane schematy, które skomponowane w taki a nie inny sposób brzmią nieźle, ale kompletnie nic nie wnoszą.
Słaby.