Nie zdążyłam

Aneta Luty

Nie zdążyłam
Ukryć się przed Tobą
Za maską pozorów

Złapałeś mnie
Na gorącym uczynku
Bycia sobą

Nie udało mi się
Ukryć przed Tobą
Lęku, pragnienia,
i słabości

Złapałeś mnie
Na gorącym uczynku

Zaszedłeś mnie
Od tyłu nagle
Nim zdążyłam się
Odwrócić
Objąłeś mnie ciepłem

Mogłeś przyjrzeć się
Bezradnej twarzy
I wielkim zdziwionym oczom
We łzach

Nie zdążyłam ubrać
Sukienki
Subtelnie tkanej
siłą

Złapałeś mnie
Aneta Luty
Aneta Luty
Wiersz · 26 czerwca 2007
anonim
  • ew
    tak właśnie myślałam :)

    · Zgłoś · 17 lat
  • nitjer
    Tekst najchętniej chwytam w strofach: pierwszej, drugiej, piątej i siódmej.

    Pozdrawiam :)

    · Zgłoś · 17 lat
  • nitjer
    Tekst najchętniej chwytam w strofach: pierwszej, drugiej, piątej i siódmej.

    Pozdrawiam :)

    · Zgłoś · 17 lat