Szczęście
co jesteś bliżej niż
dalej
i zawsze odchodzisz
zanim nadejdziesz
jak zapach sprzed wczoraj
na jutro
i tak bardzo niedoszły
że aż przeszły...
Smak masz
ledwie wzrokiem
liźnięty
na wyciągnięcie ręki
zbyt któtkiej
kiełbaska na sznurku
Aneta Luty
Wiersz
·
27 czerwca 2007
-
taksemhy. a autorka wie o czym napisała?
-
Aneta Lutywie, wie:)