efektem Dopplera nazywa się zacieranie granic
od człowieka o ziemistej cerze
et nil humanum. to nietypowe dla pór
wakacje, wywczas
tak jak Sopot, też nie odmienia. dźwiękosferyczny
widnokrąg urywa się w pół
zdania. tryb bezwarunkowy, samodzielny jak
skrajne pozycje słońca.
co słychać w lustrach ? tu gorąco, tam pada.
a mnie tak mało i nie mogę być wszystkim.
ostatnio fantasmagorie przychodzą częściej, bo
sny po prostu przestają.
slheroin
Wiersz
·
27 czerwca 2007
-
Marek Dunatwydaje mi się ,że powinna być ,,ziemnista,, cera . ziemista gąska to gatunek grzyba. poczekam na Twoją odpowiedź przed ew. dalszymi działaniami .
-
slheroinjestem pewna, że ziemista.
-
Marek Dunatjeśli jesteś pewna Twoje na górze. brałem pod uwagę możliwość ziemnistej, czyli schorowanej. o ile mi wiadomo pojęcie ziemista cera nie występuje w terminologii fachowej , lecz jako swoisty neologizm i Twoja powiedzmy metafora ma miejsce bytu .