Literatura

Nieporozumienie (wiersz)

Marc Trey

Niezrozumienie


Gdy pierwszy raz ten list czytałem
O mało zawału nie dostałem
Dopiero kolejne wiersze
Wyjaśniły mi to pierwsze


Ale nadal nie wiedziałem
Dlaczego ten list otrzymałem
Może potem się wyjaśni
Jak to było w Starej Baśni


Tajemnicy nić splątana
Potem będzie rozwikłana
Czytam, więc co będzie dalej
Choć to trudne przy zawale


Oczy łzawią, tekst się zlewa
Trudno mi odczytać słowa
A tam pisze o rozstaniu
I nadziei umieraniu


Po burzliwych latach kłótni
Odchodzimy bardzo smutni
Zostawiając pył za sobą
Każde idzie inną drogą


Ale TU nie chodzi o mnie
Z czego cieszę się ogromnie
A czy Twoje to wspomnienia?·
Też mam pewne zastrzeżenia


Chciałaś sprawić mi psikusa
Wyciągając tekst z lamusa
No i udał Ci się kawał
Miałem pierwszy w życiu zawał


Chociaż cieszę się ogromnie
Z Twego listu właśnie do mnie
Napisałaś po raz pierwszy
I skreśliłaś parę wierszy


Bo kamera nie jest w stanie
Oddać tego, co pisanie
Tylko proszę moja złota
Kiedy najdzie Cię ochota


Napisania listu do mnie
Mniej na względzie moje zdrowie
Ja za Twoje też wypiję
Jeśli tylko to przeżyję
Dla Ukochanej Ilony Marc Trey 24.12.2005

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 29 czerwca 2007, 09:43
myślę , że ukochana Ilona pod wrażeniem ogromnym będzie . Niestety do poezji tej rymowance jeszcze daleko , bo poezja drogi autorze to nie tylko rymy
Marc Trey
Marc Trey 29 czerwca 2007, 18:52
Białe wierszyki są dobre dla dzieci. Wiersz jak byś nie wiedziała tym się różni od prozy, że posiada rymy i na tym się opera.
ew
ew 2 lipca 2007, 06:06
dzięki .. nie wiedziałam ..
takse
takse 4 lipca 2007, 11:57
częstochowa w najlepszym wydaniu. masz polot i na tym się skończyło.
a to co mówisz o wierszu - to bzdet mój drogi. jeden wielki bzdet.
proponuję wyjść ze średniowiecza.
Marc Trey
Marc Trey 4 lipca 2007, 19:45
Chyba nigdy nie czytałeś średniowiecznej poezji. Czy w ogóle czytałeś jakiś klasyków? Bardzo wątpliwe. Nie wspomnę o starożytności bo to pewnie za trudne dla Ciebie. Weż ,,Pana Tadeusza", przeczytaj i zastanów się dlaczego jest tak ceniony. .
przysłano: 28 czerwca 2007 (historia)

Inne teksty autora

BRAMA
Marc Trey
Bardot
Marc Trey
Obawa
Marc Trey
Humoreska dla Ani
Marc Trey

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca