źle liczysz. metonimia -
spędziłeś ją, tę noc. monster gratis takie
dostajesz tylko przy większym zakupie, bo kto się nie chowa
ten kryje. alternatywę masz
gdzie ? na własnej ręce, za pasem. kwiaciarnia
nadal jest daleko, chociaż od dawna
przenoszono ją na inną ulicę. spieszysz się,
przebyłeś już odległość rzędu
100 km. ruchliwość to pojęcie kompleksowe, a ty
umiesz przestawiać na prawą wodzę. przyjmujesz pionową postawę,
unosisz głowę by mieć wolne ręce. chęć do pracy
przypisujesz koniom i psom. teraz łączy cię coś
ze mną, z drugim brzegiem, bo przecież
rozlałeś morze i zwiodłeś most, język, czcionkę.
wiesz, bywają chwile gorsze
niż dla powodzian i na Bałkanach. kiedy trzeba
mówić powodzenia bezbłędnie. o pełnej godzinie
jest hałas, a potem niebo umiera.
a powiedz, Ty serio serio masz 16 lat?
no chyba, że chodzi o sprawy czysto formalne w byle monopolowym. ;)
jestem pod wrażeniem, tak zwyczajnie.