Literatura

zero-zero (wiersz)

slheroin

wiecie co jest najgorsze ? ja nie wiedziałam,
że tam są dwie. dziewczyny w dalszym ciągu,
gęsiego, urządziły sobie święto, ale nie bardzo

tak się zachowują. wszyscy rozumieją o co tu chodzi,
kto tu jest naprawdę, a kto najważniejszy i jak to
wszystko się kończy i kiedy

rozgrzani inwalidzi zaczynają śpiewać chórem,
prawie nikt na nich nie zważa, pojawia się on-

wielebny Johnson-i-Johnson, słońce na zachmurzonym
nieboskłonie amerykańskiego kaznodziejstwa, gwiazda
najbardziej masowych spędów. lider kościoła
Jezusa, pop-star, który nastawia mózgi

tym, którzy pragną i tym, którzy przyszli
tego deszczowego poranka w środku tygodnia,
plując na konwencje w dni wolne od pracy.

oczywiście łaska obejmuje go od stóp
do głów, odkrywają się boże tajemnice
i tak ich razem wykręca, a wszyscy się z tym zgadzają.

wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marek Dunat
Marek Dunat 20 lipca 2007, 07:16
a ciekawe co było dla Ciebie motywem napisania tego tekstu.rozpoznaję w nim pewne sytuacje z którymi miałem szczęście , a może nieszczęście sie zmierzyć . widzę też i czuję troszkę podświadomie, że możliwą rzeczą jest tutaj taki układ , że najważniejsze sa jednak dwie dziewczyny , a nie cała ta otoczka ironiczno- mistyczna. tekst jak zwykle , ale jakby z jadem .
20 lipca 2007, 13:56
do dupy ja bym wymyslil lepszy
Marek Durczyk
Marek Durczyk 21 lipca 2007, 09:34
Ty ! To sobie wymyśl , a nie truj czterech liter ! Mądrala się znalazł . Brawo autorze wiersza.
slheroin
slheroin 21 lipca 2007, 13:30
autorko, paskudo ! :)
przysłano: 18 lipca 2007 (historia)

Inne teksty autora

odbicia
slheroin
nad Świdrem
slheroin
plecionki
slheroin
***
slheroin
obiektyw
slheroin
całopalenie
slheroin
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca