droga (drugi słupek)

Marek Dunat

droga (2 słupek)

przy siąść, za siąść, za lec, za
sklepić
dupsko przydrożnym słupkiem. a droga
niech pędzi. wprzód, wtył, naboki,byleniedonieba,
byleniedopiekła.


arterie po to są, by pędzić nimi, przeznie, wnich.
miałem kiedyś piękny zielony kwiat.
zasadziłem go w samym rogu ogrodu.
przy drodze.
o tak - zielony był. właśnie taki.
jak dzieciństwo. pies szczał na niego
z uporem szwajcarskiego Pateka, mimo,
że miał dość cholernej przestrzeni. zabiłem go .

siedzę. z tyłu piętrzy się las.
sosnowy. a cała grupa dziwnych, za kapturzonych,
katarzonych, ciętych, paleńców
znosi chrust.
będą jedli trupy . również psa.

patrzę. domy też stoją. patrzą .patrzymy.
jest tutaj obecny jakiś rodzaj cywilizacji.
nie myślę. pamiętam też małego kotka .
Malinka (już nie żyje i mówią, że poszedł do nieba),
spalił go w piecu.
mały kotek płonący w piecu olejowym. to nieźle brzmi.
źle się pamięta.
źle przypomina. to nie jest dobre miejsce.
rodzi niekorzystne wspomnienia.
siedzenie takie zabija przydrożne słupki.
pora ruszać dalej.

autostrada katowice- kraków kwiecień 2007
wszystkie błędy w pisowni zamierzone. Anathema62

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 6 głosów
Marek Dunat
Marek Dunat
Wiersz · 19 lipca 2007
anonim
  • Marek Dunat
    ha :) dziękuję Iga . słupki są tutaj rzeczywiście najważniejsze.

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • iga
    wszystkim(nie będę oryginalna)się podoba to chyba wypadałoby złożyc podziękowania słupkom:)

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    letarg
    Ależ wierszydłoproza!! Super!!
    letarg

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Negresse
    dojrzewał ten tekst chyba długo w poetyckich komórkach błękitnej krwi"książę" niebanalnego wiersza

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Marek Durczyk
    Cholera jasna ! Wrażenie kolosalne.

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • estel
    Ty se nie pozwalaj za dużo! I tak wszyscy widzieli!

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Marek Dunat
    estel!! chyba Cię palnę ! jakie eech ??

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • estel
    no. to i ja mogę powiedzieć, że znam tą drogę. I na pewno widziałam tych zapaleńców. Ale tym moim nie udało się rozpalić ognia.
    Wiesz co góralu, się "eech" uczepię. nijakie to w wierszu dla mnie.
    :)

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Marek Dunat
    mój Boże estel ?? - a gdzież Ty przechero mi zaglądasz?? :D

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • estel
    haaa! mam literówkę! na bank nie miało jej być. :)
    drogę ową muszę mocno strawić Panie... Kolego, bo jeszcze odczuwam guza po tym słupku co to mnie z rańca w łeb trzasnął.

    · Zgłoś · 17 lat temu
Wszystkie komentarze