nieczynne

Judith

dlaczego
widzę tylko bryłę ciała, kiedy patrzę na Ciebie?
(gdzie są oczy usta nos i skronie?)

dlaczego
nie straciłam apetytu, mimo że każdego dnia powtarzam: 'kocham'
(jem zawsze do syta i nigdy nie odmawiam deseru)

dlaczego
nie umiem marzyć i myśleć o drobiazgach
(zawsze pamiętam o zakupach praniu i wieczornych wiadomościach)

dlaczego
moje oczy są jak dwie czarne studnie
(pamiętasz tę kobietę która wzięła mnie za Twoją siostrę?)

dlaczego
kiedy chcę otworzyć swoje serce widzę napis 'nieczynne'...
Judith
Judith
Wiersz · 18 września 2000
anonim