zabieg

Didiula

Czasem mieszam słowa
jakby były zawiesistą mazią
jakby ich brak zmniejszał gęstość powietrza

wśród ludzi
żyjących w próżni
cisza wypełnia przestrzeń nabrzmiałą lękiem
bywa, że przyśpiesza gojenie ran
rytmicznie spada ilość uderzeń serca na minutę
...i spokój

słowa kaleczą
Didiula
Didiula
Wiersz · 23 lipca 2007
anonim
  • Marek Dunat
    a gdybyś tak pozbyła się drugiego jakby ? po co to powtórzenie ? dla podtrzymania rytmu wystarczyłoby moim zdaniem ,, a ich brak ,,. na przykład oczywiście . również ,, na minutę,, wydaje mi sie zbędne. no ale to Twój wiersz. poprawiłem Tobie dwie literówki .

    · Zgłoś · 17 lat
  • Didiula
    a dziękuję za poprawienie
    co do jakby nie wiem
    fakt faktem, że brzmiałoby równie dobrze jak a
    to jakby miało chyba symbolizować to rozrzedzone powietrze(nie masz czym oddychać i nie szukasz nowych słów powtarzasz stare) ale to chyba nie jest aż tak ważne
    pomyślę sobie jeszcze nad tym;)

    · Zgłoś · 17 lat
  • Sławomir Oleksiejuk
    może nieolśniewające, ale ciekawe - moim zdaniem

    · Zgłoś · 17 lat
  • Joanna M. Cywińska
    będą z Panny kiedyś ludzie, ale to jeszcze trochę pracy trzeba.Pozdrawiam

    · Zgłoś · 17 lat
  • Didiula
    dzięki
    wystarczy jak będę jednym clzowiekiem najlepiej sobą

    · Zgłoś · 17 lat