III. wyrazy potrzebne

Joanna M. Cywińska

pielęgniarki ćwiczą ze mną we wtorki
i czwartki wymowę wyrazów potrzebnych:
chleb kupa choroba

potrzebne wyrazy układają się w jeszcze potrzebniejsze
zdania: nie będę jadł
chcę kupę
proszę się odpierdolić

ćwiczenia zwykle przebiegają w radosnej atmosferze
lub nie i wtedy siostry przychodzą częściej
niż dwa razy w tygodniu w towarzystwie doktora
który patrząc w oczy spokojnie mówi mi że źle się dziś czuję
Joanna M. Cywińska
Joanna M. Cywińska
Wiersz · 25 lipca 2007
anonim
  • Marek Dunat
    czyli wnosisz w Wywrotę ,,poezje medyczną , . no w porządku , walczyć trzeba w tym kraju o swoje prawa środkami wszystkimi . ;) sobie myślę , że jest w wierszach cos wskazującego na psychologię kliniczną , a że mam dobre doświadczenia z panią psycholog kliniczną z pewnej kliniki (musiałem jej udzielić będąc tam pociechy duchowej :D ) to jak najbardziej mi się dotychczasowe Twoje wiersze podobają . wyeliminowałbym ,, mi ,, z ostatniego wersu, poprawiam literówkę w ,, odpierdolić,, i fruuu .

    · Zgłoś · 17 lat
  • Joanna M. Cywińska
    Cieszę się że fragment cyklu się podoba. Myślę że "mi" pozostanie - służąc wierszowi w formie czytanej, gdyż między "źle się czuje" a "źle się czuję" jest w kontekście wiersza pewna różnica. Zerkam w oryginał z którego kopiowałam wiersz i literówki w "odpierdolić" nie dostrzegam. Skądże ona tam i jaka? Dziękuję i pozdrawiam!

    · Zgłoś · 17 lat
  • Marek Dunat
    ależ oczywiście . zgadzam sie ,że to autor ma racje . z mojej strony może nastąpić tylko sugestia . co do literówki , to widocznie jakiś chochlik się wkradł . pozdrawiam .

    · Zgłoś · 17 lat
  • Sławomir Oleksiejuk
    O tak, o tak. Niech się szatańsko nacieszę tym tekstem.

    · Zgłoś · 17 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    żaba
    kocham cie cywulko... mam nadzieje ze zostaniesz wieszczką narodową!!!

    · Zgłoś · 17 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    Domcia
    pomysl fajny, ale jak dla mnie koncowka nie powala na kolana.
    ale jestem na tak!

    · Zgłoś · 17 lat
  • hewka
    dobre, mocne i zarazem oszczedne, koncowka tylko... prostymi slowami zamyka wiersz, chyba na plus,pozdrawiam:)

    · Zgłoś · 17 lat
  • Joanna M. Cywińska
    Dziękuje i również pozdrawiam!

    · Zgłoś · 17 lat