skąd masz mój adres
przybłędo i klucze od mieszkania
nie chciałem wpuścić
ale drzwi brudnym buciorem
zablokowałeś
kiedyś sam teraz
pojawiasz się zawsze z inną
w niedzielę z pogardą
wczoraj ze zdradą
teraz stoisz w drzwiach trzymając
w swojej zimną dłoń nienawiści
boję się że w końcu przyprowadzisz...
"przedwczoraj [...]
wczoraj [...]
dziś".
Poza tym "teraz" wydaje się być w jakimś stopniu bardziej uniwersalne?
Odnośnie trzykropka wydaje mi się wręcz niezbędny.
No chyba, że ktoś pokusi się o jakieś poważne uzasadnienie ;-)
Mniejsza jednak o to. Tak na prawdę to dzięki, że "mnie" czytacie.
pozdrawiam :-)