Psoty
---------
jest takie niebo
przed deszczem jakby chciało zakryć sobą ziemię
jest tak pazerne że krótka jutrzenka
w zamglonej czerwieni pożera zieleń
a wiśnie blaskiem odstraszają ptaki
nie goń mnie
nie będę się bawić w berka
cukierki seplenią z lekka
wyciągam następny z pudełka
schowam się
za brzeg za kant albo zasłonę
z gazety
pęcznieją jagody ktoś młody
nawołuje miłość
tylko echo dobiegło
krętym odgłosem złudzeń
hewka
Wiersz
·
31 lipca 2007
-
Grzegorz Kaczmarczykjestem pod wrażeniem. pozbyłbym się tylko "jest" z początku trzeciego wersu (oczywiście to tylko subiektywna sugestia :-)
-
estelpo "nie goń mnie" tak fajnie przyspieszasz, składasz słowa, niesamowite. :)
-
hewkadzieki Grzegorzu, pozdrawiam
-
hewkaEstel, dzieki, pozdrawiam:)