... bo tam
---------------
trzaska zgłoska i zanosi się margines
napłaczę bez łez wykrusza się w strach
i mam odwagę
tylko zamyknę oczy bo nie tak
nie tak
nie odmawiam jednak nie chcę
słowa migotają gubią gesty na oślep
uderzają o kant
lepkie odniesienie spływa mgłą
rozbiela się świt
w umieranie bawi się noc
a my
kurczymy się odbierając światło
każde na własny rachunek
bez
odmienił się tegoroczny maj
„w umieranie bawi noc" zamiast „w umieranie bawi się noc". w kontekście brzmi (mi) lepiej.
poza tym - bardzo dobry :-)