Przed nimi rozległe równiny
Przykryte tumanami siwej mgły
Gdy równina będzie już gotowa
Wschód nie nadejdzie
Najtrudniejsze są
Te pierwsze słowa
Piotr Romeyko
Wiersz
·
31 lipca 2007
-
ewprzesłanie , które chcesz podać w tekście , istotnie daje do myślenia i warto nad nim chwilkę przystanąć . Jednak sposób ujęcia tego przesłania nie jest wart przystanięcia , myślę, że tekst wymaga dopracowania. Brak spójności między strofami rozdrażnia , jakby brakowało środkowych strof.