sześć szybkich oddechów

Kojot

sześć szybkich oddechów

echo palców
rysujących na piasku
słowa przywiązania

ślepiej fascynacji!
nie bawi się w to.
nie ten czas.

szybko!
kolejnych sześć oddechów
i spojrzeń sto,
albo i więcej?
szybko...

za kotarą rzeczywistości
oczy wycięte
w kartce papieru -
- niebieskie.

nieobecne...
12.09.2007r.

Kojot
Kojot
Wiersz · 17 września 2007
anonim
  • ew
    wielokropki nie zdają egzaminów w poezji. niech słowa zatrzymują, zwlekają na czasie niedomówień.
    trzecia strofa nie przekonuje, jakby na siłę.

    Ogólnie patrząc:
    jest pomysł, jest szkic. ale jak na wiersz - zbyt mało.

    · Zgłoś · 17 lat
  • ew
    wielokropki nie zdają egzaminów w poezji. niech słowa zatrzymują, zwlekają na czasie niedomówień.
    trzecia strofa nie przekonuje, jakby na siłę.

    Ogólnie patrząc:
    jest pomysł, jest szkic. ale jak na wiersz - zbyt mało.

    · Zgłoś · 17 lat