Noc...przychodzi do mnie sen
Setka aniołów, co błyszczą jak diamenty
Wyciągam do nich dłoń,
Lecz tylko nocy chłód wzbudza moje łzy.
Gdzie się podziały moje anioły?
Chcę się obudzić! Lecz znowu...
...Świt...przychodzi do mnie sen
Święty Bóg wskazuje mi drogę...
Wstaję i podążam za jasnego światła smugą
Piękną polaną bez śladu krwi
I nagle wszystko znika,
Więc biegnę ile mogę...
Dzień...Jak pięknie! Mój Boże!
Chcę zostać i tu żyć...
Przychodzi do mnie sen
Zabiera cząstkę mnie...
Mrok...
...dlaczego?