Literatura

czy było warto... (wiersz)

aaasik

Czego chcieć więcej
gdy jesteś obok mnie
Czego chcieć więcej
gdy ty przytulasz mnie
Gdy płaczę- moje łzy
wtulają się w Twoje ciało
Gdy się śmieję- mój uśmiech
wędruje do Twoich ust
Gdy chcę krzyczeć- mój głos
tłumi się w Tobie
Gdy...?
no właśnie
Gdy Cię potrzebuję
Ciebie nie ma
głuchy sygnał w telefonie
nieruchoma klamka w drzwiach
a ty stoisz po drugiej stronie
drogi
wpatrzony
w huk i zgiełk tego świata
zniewolony
przez przechodniów
patrzysz w moje okno
swoimi kruczymi oczami
na do widzenia
obracasz się i znikasz
w mgle ludzi...

zastanawiam się teraz czy było warto otwierać Ci kiedykolwiek drzwi..

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 2 pazdziernika 2007, 10:10
przede wszystkim zmień czcionkę , męczące jest czytanie w takiej formie . Co to tekstu .. no cóż aaasik , bardzo to osobiste i nakłada mi się autorka z peelką , dużo emocji , tęsknoty , uraz , niedomówień między nią a nim , osamotnienie czekania - czujesz , to widać , ale nie przekonasz mnie taką poezją , bo o tych sprawach było już tyle razy , że aby tematem się pobawić , trzeba naprawdę nie lada umiejętności, nie wystarczy tylko czuć. Myślę że obracając się w kręgu poezji wyrobisz osobliwy styl pisania , po prostu dużo czytaj i próbuj nadal :)
Marek Dunat
Marek Dunat 2 pazdziernika 2007, 10:11
aasik . postaram sie być przyjazny i merytoryczny . pierwsza rzecz - czcionka jakiej uzywasz. miejże litość . jestem człowiekiem w podeszłym wieku , a w tym wypadku muszę czytać przez lupę . najważniejszy zarzut wobec wiersza : czy Ty nie mogłaś już więcej razy użyć tego nieszczęsnego ,, moje ,, , ,, twoje ,, i to w różnych przypadkach ? po co tak robisz ? co chcesz osiągnąć ? w jaki sposób traktujesz interpunkcje i pisownie z wielkiej i małej litery . ja rozumiem dowolność zapisu w poezji , ale przecież to musi z czegoś wynikać . to nie może być nieuzasadnione . jak pisałem staram się być przyjazny - dlatego zamilkne już i powiem : nie tym razem aaasik . jeszcze za wcześnie na Twój wiersz na stronie głównej .
przysłano: 1 pazdziernika 2007 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca