niebieskie migdały

ataraksja

Lampo stołowa
świecę dziś jaśniej od ciebie
Wodo spływająca z moich rąk
łagodniej dotykam rzeczy
Kubeczku porcelanowy
prześcignę cię w kruchości

A ciebie nauczę
jak smakować
niebieskie migdały
Oceń ten tekst
ataraksja
ataraksja
Wiersz · 5 października 2007
anonim
  • ataraksja
    To dobrze. Ucz forres. Dobry czas ;)

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • anonim
    forres
    "A ciebie (...)uczę
    jak smakować
    niebieskie migdały" to dla mnie.

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • ataraksja
    Urughai, cukier krzepi ;))

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • anonim
    Urughai
    Przesłodzone - ale fajne........(czasem chyba trzeba zaprawić wagonikiem cukru)..........Bardzo Serdecznie Pozdrawiam!

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Marek Dunat
    zastanawiam się , dlaczego ten tekst wisiał w poczekalni prozy ? cos nie zatrybiło . naprawiam .

    · Zgłoś · 17 lat temu