Literatura

Wierszyk (wiersz)

A.J.

Wybaczcie literówki
Trochę empatii, uczucia
Zyjemy w świecie które je wyklucza?
trochę empatii trochę współczucia
człowiek emocje wyklucza
kiedy dzieje się coś złego
zamiast walczyć przyzwyczaja się do tego
boi się dopiero kiedy stanie się coś złego
żyjemy tak jak w dziczy
kiedy ktoś zginie powstaną światła na ulicy
kiedy ktoś zginie uczcimy to minutą ciszy
a ktoś taki jak Roman Giertych
uważa, że mundurki rozwiążą przepych
lecz czy kurwy przestaną się malować?
czy dealorom trudniej będzie handlować?
Nie sądzie, może, niech Marcinkieiwcz osądzi
czy kobieta po gwałcie ma dalej być w ciąży?
czy on wie co to znaczy? czy wywali na nią kasę?
życie nie jest fair, nie wszyscy mają równy start
w swiecie kontrastu, w domu" strach, niepewność
wchodzisz na wszystkich: "skuwrysynku macz czelność"
nikt nie próbuje zrozumieć po prostu żyje z dnia na dzień
szlaja się za kolegami jak cień
na youtube pinkyłinky dmucha lali w pupe
bardzo łatwo skopać komuś dupę
zero tolerancji dla robali(polityczków) w społeczeństwie
wypadek, gwałt prze policję, itd -bardzo pięknie
Lech coś pierdoli,Jarosław coś gada
jako że to bliźniacy to wielka już sprawa
pięlegniarki śpią na ulicy, wielki strajk
przyłącza się pani Gromkiweicz Walc
Gdzie dla pielęgniarek szmal?
gdzie jest bóg?
jak skazać je na to wszystko mógł?
nie należe do fanatyków,
Jednak czasem mam ochotę wpierdolić politykom
wstydzę się wiochy jaką odstawiają polacy
Nie chcę mówić- ci są tacy a tacy...
nie stoję po niczyjej stronie,
jednak,
gdzie są polscy ambasodorzy w Lizbonie?
We Francji, Austrii i innych stolicach?
Polska naprawdę jest dzika
Powiedział Eminem: Nie śpiewam dla żydów i polaków
I to ktoś, kto twierdzi, że jego matka jest szmatą
pomiędzy teorią a praktyką twią sprzeczności
duża droga od bólu do radości
ale taka jest spirala rzeczywistości

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marek Dunat
Marek Dunat 11 pazdziernika 2007, 10:08
no tak . ostry, wykrzyczany hip-hopowy tekst . podobno (niestety) ten rodzaj rymowania ma przyszłość . na pewno jest bardzo modny na blokowiskach. nie dla mnie jednak . a z autorem w wielu miejscach się zgadzam . z formą niestety nie i ogólnie jestem na nie .
estel
estel 11 pazdziernika 2007, 10:14
www.wywrota.pl/teksty/15091_ballada_o_politykach_shiri.html
zmiana nicka czy plagiat?
zdania nie zmieniłam.
przysłano: 11 pazdziernika 2007 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca