*** przybywasz / wśród lawiny smutku

Wiesław Janusz Mikulski

WIESłAW JANUSZ MIKULSKI
                (ur.1959)



                                                                               z cyklu "Czerwień ciszy"
               



                                         

                      *
               *            *                                            

                           Żonie

przybywasz
wśród lawiny smutku
jak skrzydła błękitnego ptaka

nadciągasz
wśród pustyni snu
jak karawana z bukłakami wody

budzisz mnie
do życia
jak słońce pełne światła i ciepła ...

Wiesław Janusz Mikulski
Wiesław Janusz Mikulski
Wiersz · 21 października 2007
anonim
  • Marek Dunat
    skoro dla żony to Ci zazdroszczę . skoro jest jak piszesz - to jestem za.

    · Zgłoś · 17 lat
  • ew
    takie ciepłe ,osobiste, trochę mdłe , z wdzięcznością w wersach za czyjeś bycie, nie jestem do końca przekonana o wielkiej wartości tego tekstu , sam przyznasz , że ambitny to on nie jest , ale ową wdzięczność podajesz nam poprawnie , czepić się właściwie nie ma czego

    · Zgłoś · 17 lat