Ubodzy
Bogaci w milczenie,
niewiedzą majętni
okryci hańbą wieków
bez cnót
Wzywam do walki
zmieńcie swój los
w czasach biedy
nie martwcie się
bo dana jest szansa
Jedyna żyjąca nadal
lecz wygasająca cicho
bez umiaru
Idźcie za głosem prawdy
niech poniesie odwiecznych
mądrości szept
Zmieńcie los, bo sekunda tylko
i zgaśnie życie.