Błękitna opowieść

Łukasz

Błękitna opowieść

radość
mieszkająca w twym sercu
rozrasta płachty świtu

drobnym ruchem dłoni
przecierasz zaklęty raj
przekraczany od dziecka

pamiętasz błękitny uśmiech
kończący każdy konflikt
ta iskra
zawstydziła ciemne chmury

młodość skończona
nowa era życia
kroczy naprzód
Łukasz
Łukasz
Wiersz · 29 października 2007
anonim
  • Łukasz
    Wyrabiam w sobie cierpliwość.Dam rade dam rade!xd

    · Zgłoś · 17 lat
  • Marek Dunat
    no gratuluje Łukasz. coraz bardziej Ciebie lubię . bierzesz sobie do serca nasze sugestie . tak trzymaj - nawet jeśli nie uda sie tym razem , nie poddaj sie . będą z Ciebie ludzie jak myslę .

    · Zgłoś · 17 lat
  • Said Muslim
    wszyscy mają fazę na białe wiersze bez żadnych znaków interpunkcyjnych. może to i dobrze.
    nie podoba mi sie, nie trafia do mnie żadne Twoje słowo. Brzmi to bardziej jak wykrzykiwanie haseł, nie widzę tego co chciałbyś mi przekazać.
    mimo tego pisz dalej, więcej i uważniej.
    Zanim coś wyślesz to poczekaj 2-3 dni popracuj nad tekstem, jeśli po tygodniu będziesz uważał że to co napisałeś jest coś warte, to dawaj.
    Pisz pisz pisz.

    · Zgłoś · 17 lat
  • Łukasz
    Dzięki Said za komenta.Ten wiersz napisałem dla przyjaciela.Jemu się podoba;)

    · Zgłoś · 17 lat
  • ataraksja
    :) uśmiech, może już nie błękitny za słowa, które zwiastują, że poezja ma dla Ciebie zapach, ale jeszcze nie umiesz do końca go nazwać. Cierpliwie łów w rzece wyobraźni i znaczeń i wytężaj własny, wewnętrzny zmysł smaku. Póki co - niczego sobie, ale do bardzo i szczególnie jeszcze daleka droga ;)

    · Zgłoś · 17 lat
  • anonim
    Urughai
    Nie pisz dodatkowo tytułu, bo się sprawia tarką w czytaniu...

    "radość
    mieszkająca w twym sercu
    (rozrasta) płachty świtu" .........a może rozrywa?


    "pamiętasz
    błękitny uśmiech
    kończący każdy konflikt

    ta iskra
    zawstydziła ciemne chmury"


    A czwarta strofa z oryginału edo wywalenia..........Bardzo Serdecznie Pozdrawiam!

    · Zgłoś · 17 lat