***
jestem
wyjęta
z nawiasu
w który wkłada się
dopowiedzenia
stoję
obok swojego życia
przyglądam mu się
z
zaciekawieniem
zażenowaniem
każdą chwilę
roztrząsam
dokładnie
liczę słowa
nadużycia
upadki i wzloty
wciąż
jednak
jestem
obok
brak kontekstu
w którym
mogłabym
zaistnieć
całym zdaniem
***
Dafnedrumf
Dafnedrumf
Wiersz
·
4 listopada 2007
wciąż jednak
jestem obok
brak kontekstu
w którym mogłabym zaistnieć
całym zdaniem
Poza tym, pomysł może nie najświeższy, bo o stanie wyrwania z kontekstu życia napisano już sporo, ale to Twoje spojrzenie i posłużenie się znakami interpunkcyjnymi i terminologią gramatyczną całkiem pasuje do opisywanego stanu peelki.