zależności poetycko onanistyczne
pisząc wiersz upodabniamy się do
masturbującego człowieka
w zasadzie wszyscy młodzi ludzie
w określonym przedziale wieku to robią
obie te czynności pozwalają
rozładować emocje i okazuje się
że nie jest to szkodliwe
jednakowoż
w zetknięciu z niektórymi
przeżyciami i emocjami egzystencjalnymi
takimi jak :
nieszczęśliwa miłość
szczęśliwa miłość
świadomość pustki
ból istnienia
śmierć
człowiek dorastający zwykle przestaje się masturbować .
Anathema62 2007
zależności poetycko onanistyczne
Marek Dunat
Marek Dunat
Wiersz
·
5 listopada 2007
hmmmm.
but myslef keeps sleeping away.
Prosta i jakże urokliwa diagnoza twórczości ;)))
jestem na nie , niewiele tu poezji , nawet tej spod znaku prozy , ot , takie sobie przemyślenia autora , spisane na kartce . Ból istnienia - do bólu banalny , śmierć - dopowiedziana aż nazbyt, miłość -niemiłość .. nie noooo , ręki opadają panie poeto na takie Twoje pisanie