Literatura

Chciałbym (wiersz)

James Douglas Morrison

Chciałbym spróbować
Powiedziałem jej
Ona na to dlaczego?
Chcę się zmienić
Tak bardzo tego pragnę
I proszę pomóż mi
Nie potrafię tak dalej żyć
Ale zaszedłem tak daleko
Nie potrafię się cofnąć
Więc wstań i zamknij drzwi
Wyjdź i uciekaj
Uciekaj póki jeszcze czas
Dopóki możesz
Tak daleko jak tylko możesz
Chcę się zmienić
Tak bardzo że tlen rozrywa moje żyły
Rozpruwa ciało
Przenika ściany strach
Kolorowe kartki
Postacie zwiędłe kwiaty
Szare ściany
.......Co mogę dla ciebie zrobić?
.......Pomóż mi!!!!!!!!

Rzeczywistość
Co to takiego tato?
To komiks obszarpany z okładki
Nie wysłuchane modlitwy
Trochę goryczy
Łut szczęścia
Nienawiść i tolerancja świata.


dobry– 13 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jenny 8 lipca 2002, 16:58
Ten wiersz czytam, jakby był dla mnie, Jim. Jak te, które mi przysłałeś. Pammy
bckjm
bckjm 16 marca 2007, 12:52
30919
przysłano: 22 września 2000

Inne teksty autora

Żal i tesknota
Dariusz Nowak (J.D.M.)
drzewo
James Douglas Morrison
fotografia
James Douglas Morrison
legenda światła
James Douglas Morrison

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca