krwotok

ataraksja

z wprawą podcina gardła słowom 

jest w nim pasja Demiurga odnawiającego oblicza strupiałe

maścią z jadów ludzkich

podobne leczy podobnym

publicznie wyznając z pokorą że tak przysięgał swemu bogu

inkwizytor niewykorzystanych zdolności

pozdrawiający idących zakuć łby

chyłkiem wymykający się z burdelu

do którego wszedł z własnej nieprzymuszonej woli

 

ataraksja
ataraksja
Wiersz · 6 listopada 2007
anonim
  • anonim
    elektryczny-pies
    wywal mięsoroba.

    · Zgłoś · 17 lat
  • ataraksja
    a może masz rację?... ale mnie tam czegoś będzie brak... noża rzeźnickiego... o!

    · Zgłoś · 17 lat
  • Marek Dunat
    a mi zupełnie nie podoba się zajadłość wiersza. Demiurg przedstawiony tu przez Ciebie jest cyborgiem , a przecież to taka miła postać . :)

    · Zgłoś · 17 lat
  • ataraksja
    Ależ skąd! to własnie Demiurg który dokonał wyboru i na dodatek z tych, co to stawiają się za sympatyczny przykład, ale sami od grzechu dalecy ))

    · Zgłoś · 17 lat
  • Marek Dunat
    :). w mojej talii on jest pozytywną postacią .

    · Zgłoś · 17 lat
  • anonim
    elektryczny-pies
    ja nadal nie mogę patrzeć na mięsoroba. jak on to mięso robi? ;/. ble.

    · Zgłoś · 17 lat
  • ataraksja
    życie to gra. Aktora raczej na scenie. Można grać role pozytywne i negatywne. Ja pokazałam bohatera w roli nr 2.
    Masz prawo Anathemo do innego spojrzenia. Człowiek ma mnóstwo możliwości kreacyjnych., lecz kreacja roli zależy w ogromnej mierze od predyspozycji i zdolności aktora.
    Talia? Hmmm. nie gram w karcięta. Zbyt często są znaczone.
    Zakończmy dyskusję podpisaniem protokołu rozbieżności )))
    Pieso... wywalę, ale chciałabym jeszcze usłyszeć od innych, że ten rzeźnik (mięsorób) faktycznie za nic nie pasuje, bo jest tak dosadny, że znieść go nie sposób lub że może nie istnieć i sens też będzie czytelny.
    Poczekasz? ;)

    · Zgłoś · 17 lat
  • Marek Dunat
    zgoda Ataraksjo . niech będzie jak proponujesz. bo wszak idzie o to by był ... wiersz . a on jest . :)

    · Zgłoś · 17 lat
  • anonim
    elektryczny-pies
    nie moze nie istnieć! podobnie jak nie moze być tak nazwanym. on nie robi przeciez miesa, on je rozpłatuje. czy jakos.

    · Zgłoś · 17 lat
  • ataraksja
    nigdy nie "rzucałaś mięsem"?... nie tworzyłaś krwistych wiązanek słownych? - tak mi się też ten mięsorób trochę kojarzy...

    · Zgłoś · 17 lat
Wszystkie komentarze