czarno-biały film
prosto z Hollywood
ładniutka aktoreczka i
młody detektyw
z Nowego Jorku
tańczą nerwowo rozglądając się dokoła
obserwuję to wszystko
z perspektywy mistrza
starożytnej sztuki
wskrzeszania ciał
mój ojciec
Mojżesz z Leonu
byłby ze mnie wyjątkowo dumny
on rozbiera ją wzrokiem
ona ubiera się wzrokiem -
piękniutka aktoreczka
i młody detektyw z Nowego Jorku
nagle
niewiadomo skąd
pojawia się czerń
nieistotny w tym wierszu atak serca
do publikacji się nadaje, oczywiście.
,,obserwuję to wszystko
z perspektywy mistrza
starożytnej sztuki
wskrzeszania ciał
mój ojciec
Mojżesz z Leonu
byłby ze mnie wyjątkowo dumny,,
te wersy mnie zasadniczo i elokwentnie oczarowały .
Jednak jak dla mnie wiersz bardzo wartościowy
Piękniutka ma jednak sens.