nowy rok

Karol Ketzer

czarno-biały film
prosto z Hollywood
ładniutka aktoreczka i
młody detektyw
z Nowego Jorku

tańczą nerwowo rozglądając się dokoła

obserwuję to wszystko
z perspektywy mistrza
starożytnej sztuki
wskrzeszania ciał
mój ojciec
Mojżesz z Leonu
byłby ze mnie wyjątkowo dumny

on rozbiera ją wzrokiem
ona ubiera się wzrokiem -
piękniutka aktoreczka
i młody detektyw z Nowego Jorku

nagle
niewiadomo skąd
pojawia się czerń

nieistotny w tym wierszu atak serca
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 4 głosy
Karol Ketzer
Karol Ketzer
Wiersz · 9 listopada 2007
anonim
  • Said Muslim
    te wersy które Anathema wyszczególnił, że tak powiem są mega.
    Piękniutka ma jednak sens.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Końcówka mnie mierzi, ale początek czytałem z zaciekawieniem :)
    Jednak jak dla mnie wiersz bardzo wartościowy

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    do publikacji tak . ładniutka, piekniutka mnie również razi . poza tym
    ,,obserwuję to wszystko
    z perspektywy mistrza
    starożytnej sztuki
    wskrzeszania ciał
    mój ojciec
    Mojżesz z Leonu
    byłby ze mnie wyjątkowo dumny,,
    te wersy mnie zasadniczo i elokwentnie oczarowały .

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • estel
    zastanawiam się, czy nie wystarczyłoby "ładna/piękna aktoreczka". moim zdaniem ładniutka, piękniutka, delikatnie już przesłodzone.
    do publikacji się nadaje, oczywiście.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    elektryczny-pies
    bez 3 by nawet się nadawało.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Said Muslim
    początek świetny później już coraz mniej mi się podoba.

    · Zgłoś · 16 lat temu