Literatura

anakin (wiersz)

Karol Ketzer

raczej ostatni "stary" wiersz jaki tu wrzucam , trzeba było od czegoś zacząć ...
piątkowy poranek który szybko
zamienia się w południe
ponury północno-wschodni wiatr
wyprowadza mnie na smyczy
wpychając każdy oddech
z powrotem do gardła
w piciu najważniejsza jest
regularność skarbie
1% talentu
99% pracy wiadomo
potem możesz stać się częścią
wszystkich mórz
wszystkich zapewne nieczynnych
o tej porze oceanów
zastanawia mnie twoje zdziwienie
czyż nie właśnie to
miałaś na myśli mówiąc spierdalaj
chodzi o pewien bal
o jeden konkretny taniec
przez który bez chwili namysłu
przeszedłem na ciemną stronę
mocy
bardzo pouczająca historia
proszę pamiętać jednak
że
mojemu tłustemu leniwemu dupsku
nigdy nie było do twarzy
w tunice Jedi

niczego sobie+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 11 listopada 2007, 22:29
O nie, chopie, nie szalej! ;)
Musiałeś użyć 'tłustemu leniwemu dupsku'? Nie pasuje do reszty.
Perełki : wiatr, co wyprowadza Cię na smyczy, nieczynne o tej porze oceany i to o ciemnej stronie mocy.
Ale to dupsko... ;P
Karol Ketzer
Karol Ketzer 11 listopada 2007, 22:32
no cóż jeśli dupsko jest tłuste i leniwe to nie sposób tego ukryć
Marek Dunat
Marek Dunat 12 listopada 2007, 10:51
rzeczywiście . ja się zgodzę z panemA. wkurza to tłuste, leniwe. samo dupsko nie wadzi , jednak dwa przymiotniki wprowadzają jakies zakłócenie rytmu , zgrzyt . tak czy owak idzie dalej .
Said Muslim
Said Muslim 12 listopada 2007, 13:47
a mi dupsko pasuje.
i to to tłuste i leniwe, stanowi nijako kontrast dla reszty.
5
przysłano: 11 listopada 2007 (historia)

Inne teksty autora

mordercza klamka
Karol Ketzer
Palus Somni
Karol Ketzer
ultrafiolet
Karol Ketzer
ludzie
Karol Ketzer
czapka niewidka
Karol Ketzer
w garncu
Karol Ketzer
dżem śliwkowy
Karol Ketzer
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca