Aj błądzisz najdroższy ciepło zimno lodowato
idź prosto albo skręć tylko zabierz nić
bo moje życie labiryntem jest
rozwiń kłębek odnajdziesz co chcesz
a i wrócisz też gdy czas nadejdzie
nie zapomnij przywiązać początku
zapuszczając się w moją zawiłą egzystencję
chwila szczęścia
dobrze Ci radzę kochanku
czas wracać bo krótka była nić
słyszysz usłysz
co teraz zrobisz nędzny rycerzu wrócisz
co teraz zrobisz mój bohaterze zbłądzisz
zostawisz Ariadnę swą dla bogów człowieczych
czy sprzeciwisz się ich woli i zawalczysz o mnie
jak sęp o padlinę
chwila nieszczęścia