b(analnie)

Marek Dunat

 

 

 

przebiśniegi wwiercają się w kosmos

naśnieżny. plują bezwstydną nagością bieli

w granat zakrytej księżycem nocy.

banalnie.

siedzisz i oczywiście jak zawsze w takiej

sytuacji machasz beztrosko nogami

w przepaść. wzrokiem prowokująco

banalnie

rozdajesz autografy jednoznacznie celując

w pośladki . pieszczoty tego typu

zakazane są literą prawa. bo. wszechobecny

banał

przeraża krytyków. artyści milczą pokornie

a święty tomasz z akwinu rozpatruje wpływ

puszczania wiatrów na odpuszczenie grzechów .

tak więc moja obsesja

wydaje się mieć uzasadnienie w wierze. albowiem

koran

biblia

kamasutra

abecadło

kolejny banał.

idee fix podane na talerzu wywołują

torsje. istnieje silna potrzeba zaistnienia

węzła gordyjskiego. łam(my)

miecze. unikniemy śmierci.

powtarzanie ciągle tych samych fraz

prowadzi do przyzwyczajenia. odczułem

nie(jeden) raz ten jej autograf

na dupie. siłą woli nie zlizałem szminki.

cóż  przyklasnąć można w każdej sytuacji.

szafować argumentami. zawsze siedzi w cylindrze

jakiś głodny króliczek. ale to przecież kolejny

banał.

 

 

Anatema 62 2007

Marek Dunat
Marek Dunat
Wiersz · 1 grudnia 2007
anonim
  • Marcin Sierszyński
    Oooo widzę że Cię poruszyła ostatnia dyskusja. Dla mnie piąteczka, za taki banał. Za autografy w dupie i pieszczoty b(analne).

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    zieloneciele
    sie chyba nie wypowiem tym razem. to by chyba odpowiednie nie bylo. bo ja tu widze...hmmmm........:P

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    ... b(anal)?

    Ta płeć zdecydowanie nie odczuwa wiersza.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    b(anał) drogi panie A. b(anał). przez Ł. :D płeć tu nie gra roli .

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Gra rolę, gra.
    Nie od dziś wiadomo że one inaczej wszystko postrzegają. I podoba się im co innego niźli nam ; )

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    zieloneciele
    no ja bardzo przepraszam. ja sie czuje urazona. ja sie czuje postrzegajaca tak samo.
    nie Panie a.
    nie (b)anal.
    ale nie powiem co widze bo by to bylo raczej takie sie nie nadajace. do tego. no. publicznego gloszenia. mysle ze to nie tylko wedlug mnie ;)
    hm?

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    uderz w stół i się odezwą sekatory :D:D:D .

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    zieloneciele
    o co chodzi?
    ze ja niby te sekatory?
    w zwiazku z czym?
    prosze o spokoj.
    prosze waska pochylona czcionka sie zwracac do mnie.
    szybciutko.
    :D

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Panie A. może być z małej, no.

    A do głoszenia nadaje się wszystko, żyjemy w takich czasach, raczej nikt się nie obrazi. Wolność słowa :).

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    rip
    zostawmy płeć
    "b(anał)" jest uniwersalny i ponadczasowy

    · Zgłoś · 16 lat
Usunięto 7 komentarzy
Wszystkie komentarze