my papierowi

Szluger

my papierowi
gorsi niż dekadenci
gorsi niż bomba atomowa
gorsi niż SS
my papierowi
my bez dłoni i oczu
my bez miłości
nie patrzymy tylko spoglądamy na wszystko z perspektywy kurcząt smażących się na ruszcie

niepotrzebne są dzisiaj słowa
wystarczy firmowa torebka
kilka słów tak wytartych, że nie ma już miejsca na łaty
my papierowi
spłaszczyliśmy się do grubości kartki z zeszytu
gorsi niż tandetne horrory
udajemy bunt

starannie zaplanowany zabieg komercyjny
odniósł pełny sukces

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 8 głosów
Szluger
Szluger
Wiersz · 27 września 2000
anonim